MAZAK automatiseren met de HALTER LoadAssistant

Belaadt de Mazak CNC-machine eenvoudig en flexibel met de HALTER LoadAssistant. Haal meer rendement uit dezelfde machine met deze slimme en efficiënte CNC-automatisering.
 
Mazak werd in 1919 in Japan opgericht als fabrikant van stromat weven machines. In 1927 begon de productie van draaibanken en freesbanken en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een speler op CNC gebied van wereldformaat. De bedrijfsfilosofie is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: hoge kwaliteit, geavanceerde CNC-machines en internationale waarde. Dit is terug te zien in de uitstekende machines die Mazak al decennia lang produceert, mede door hun eigen 70 technologie centra die inmiddels over de hele wereld zitten. Het Nederlandse hoofdkantoor zit in Houten, waardoor service dichtbij huis altijd gewaarborgd blijft. Het koppelen van de HALTER LoadAssistant aan een CNC-machine van Mazak is dan ook zonder enige moeite uit te voeren.
 

Ontdek het comfort van de HALTER LoadAssistant tijdens een gratis workshop.

 

Mazak VNC 530C mit HALTER U20

De HALTER LoadAssistant in actie.

Bekijk de video en zie hoe de HALTER LoadAssistant werkt.

Camp Halter58005bewerkt

WIE INSTALLEERDEN DE HALTER LOADASSISTANT AL OP HUN MAZAK CNC-MACHINE?

Westbrug Techniek uit Wijchen heeft inmiddels een tweede HALTER LoadAssistant dag en nacht draaien bij de Mazak Nexus 250-II-QT draaibank. De eerste HALTER LoadAssistant is zo goed bevallen dat de investering in een tweede vanzelfsprekend was, zodat er de CNC machines door kunnen draaien om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Volgens Andrew van der Bruggen liggen er tal van mogelijkheden buiten de reguliere werktijden: “Wij zien de HALTER als een stafaanvoer. Simpel en eigenlijk onmisbaar om een goed rendement te behalen. De HALTER draait niet alleen overdag, maar vaak ook ’s nachts of in het weekend. We zorgen gewoon dat we het werk zo plannen dat de iets grotere series door de HALTER kunnen worden beladen." Het Duitse ASS Maschinenbau, gespecialiseerd in de fabricage van onder andere robothanden en grijpers voor de material handling van plastic componenten, heeft in hun verticaal bewerkingscentrum de HALTER LoadAssistant draaien aan een Mazak Variaxis J-500. Om de capaciteit van deze machine optimaal te benutten was de aankoop van een beladingsrobot noodzakelijk, de eenvoud en flexibiliteit van de HALTER LoadAssistant gaf dan ook de doorslag om juist deze robotarm aan te schaffen.

ECHTE KLANTEN. ECHTE VERHALEN. ECHTE RESULTATEN.

De HALTER LoadAssistant is ontworpen om de productieoutput te verbeteren met eenvoudige en betaalbare automatisering. Lees hier de verhalen van onze klanten.

Joseph Hurley, CEO | Pro Products LLC

"We bereiken onze productiedoelstelling met slechts één CNC-operator."

Lees meer
Martin Richter, Technische staf | Tornado Antriebstechnik

"We halen een spindelrendement van 92% dankzij de HALTER LoadAssistant."

Lees meer
Tom Hogeling, Eigenaar | Odemar Metaal B.V.

"Doordat de HALTER LoadAssistant aangepast kon worden aan onze specifieke wensen, kunnen we flexibeler en efficiënter produceren."

Lees meer
Boris Malek, Eigenaar | FEWI d.o.o.

"Het bedienen van de HALTER LoadAssistant is letterlijk kinderlijk eenvoudig."

Lees meer