mikron automatiseren met de HALTER LoadAssistant

Belaadt de Mikron CNC-machine eenvoudig en flexibel met de HALTER LoadAssistant®. Haal meer rendement uit dezelfde machine met deze slimme en efficiënte CNC automatisering.
 

Het Zwitserse Mikron vindt zijn oorsprong in de jaren ’50 van de twintigste eeuw, met het produceren van balpennen door het later overgenomen bedrijf Albe. Albe was toentertijd de aangewezen leverancier voor pennenbedrijven zoals Parker, Waterman en PaperMate. Doordat de productie van verschillende soorten pennen zo’n precies karwei was, heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in de productie van bewerkingsbanken voor branches die zeer gedetailleerd werken.

De bewerkingscentra van Mikron zijn veelgebruikt in de internationale farmaceutische-, medische-, auto- en horloge industrie. Zij gebruiken hun Mikron CNC draaibanken en CNC freesmachines voor werken van hoge precisie, met veel details en verfijnde afwerking. Voor deze branches is het dag en nacht laten doordraaien van CNC bewerkingscentra dan ook van groot belang. De HALTER LoadAssistant® en de bewerkingsmachines van Mikron zijn dan ook met gemak op elkaar aan te sluiten: binnen slechts enkele minuten bent u up & running en kunt u uw HALTER LoadAssistant® dag en nacht laten doordraaien op uw Hurco bewerkingsmachine.

 

Ontdek het comfort van de HALTER LoadAssistant® tijdens een gratis workshop.

 

Mikron-SM-Logo

De HALTER LoadAssistant in actie.

Bekijk de video en zie hoe de HALTER LoadAssistant werkt.

Camp Halter58005bewerkt

WIE INSTALLEERDEN DE HALTER LOADASSISTANT AL OP HUN MIKRON CNC MACHINES?

Veros Metaalwerken uit Scherpenzeel heeft de HALTER LoadAssistant® ingezet bij een Mikron bewerkingscentrum voor het automatiseren van middelgrote series. Door de productie van hun artikelen handig in te plannen, loopt de Mikron overdag door om de kleinere series te frezen en ’s avonds worden de grotere series bewerkt. Inmiddels heeft Veros ook geïnvesteerd in een 5-assig bewerkingscentrum en ook daar zal de HALTER LoadAssistant® worden ingezet.

 
 
 

REAL CUSTOMERS. REAL STORIES. REAL RESULTS.

The HALTER LoadAssistant® is designed to improve the production output with simple and affordable automation. Read the stories of our customers here.

Joseph Hurley, CEO | Pro Products LLC

"We are achieving our production target with just one CNC operator."

Lees meer
Martin Richter, Technical Staff | Tornado Antriebstechnik

"We achieve a spindle efficiency of 92% thanks to the HALTER LoadAssistant."

Lees meer
Tom Hogeling, Owner | Odemar Metaal B.V.

"Because the HALTER LoadAssistant could be adapted to our specific needs, we can produce more flexibly and efficiently."

Lees meer
Boris Malek, Owner | FEWI d.o.o.

"The operation of the HALTER LoadAssistant is literally childishly simple."

Lees meer