Sterke link met de praktijk van het verspanen

01 juni 2022

Open House en Workshop-week van HALTER CNC Automation waren een groot succes

De voor de eerste maal midden mei door HALTER CNC Automation georganiseerde Workshop-week op de Duitse productielocatie in Issum (NRW) met gelijktijdig een Open House kreeg een zeer positieve respons.

Beide evenementen vonden plaats in de nieuwe fabriekshal van HALTER CNC Automation, waarvan de productiecapaciteit onlangs werd vergroot naar meer dan 2500 vierkante meter. Wouter van Halteren, CEO van HALTER CNC Automation, is meer dan tevreden met de resultaten: "De evenementenweek was een groot succes. Vele aangemelde deelnemers maakten gebruik van de gelegenheid zich in gepersonaliseerde workshops uitvoerig te laten informeren over onze verschillende beladingsrobots. Elke bezoeker had hiervoor een persoonlijke contactpersoon, die uitgebreid de tijd nam de technische details uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Hierbij stond een sterke link met de praktijk steeds op de voorgrond." De workshop-deelnemers konden daarom als ze dat wilden hun eigen werkstukken meebrengen om met eigen ogen te zien hoe eenvoudig en ongecompliceerd het hanteren van werkstukken met een HALTER LoadAssistant is. Daarnaast kreeg elke deelnemer de gelegenheid de eigen terugverdientijd te laten berekenen, om zo een concreet idee te krijgen van de winstgevendheid van de toekomstige beladingsrobot in de onderneming.

Op dit moment biedt HALTER CNC Automation zijn beladingsrobots aan in de versies Compact, Premium en Big, die weer zijn onderverdeeld in de Modelvarianten "Universal" (draaifrezen), "TurnStacker" (draaien) und "MillStacker" (frezen). "De grote standaardisering van onze verschillende beladingsrobots maakt het voor klanten mogelijk onze oplossingen op zeer eenvoudige wijze en doelgericht in hun productie te integreren. De bediening van het systeem en de configuratie van de robots zijn intuïtief, waardoor de voordelen van onze automatiseringsoplossingen in de praktijk zeer snel merkbaar zijn," aldus Wouter van Halteren.

Daarnaast konden bezoekers tijdens rondleidingen door de nieuwe montagehal zich ervan laten overtuigen dat HALTER CNC Automation in toenemende mate ook klantspecifieke oplossingen realiseert en daarvoor onder meer speciale werkstukbuffers en werkstukhouders ontwikkelt of de kinematica van beladingsrobots aanpast, bijvoorbeeld om een meetplaats in de robotcel te integreren.

De combinatie van Open House en Workshop-week bleek een goed concept, zoals bleek uit de zeer positieve feedback van deelnemers en bezoekers. Voor CEO Wouter van Halteren staat daarom vast dat het evenement in Issum volgend jaar weer zal plaatsvinden.

 

Meld je hier aan!